Vikailmoitukset työaikana 06 325 4187 | työajan ulkopuolella 06 325 4151, 040 725 7900
Vaasan vesi, vähäkyrön vesitorni

 

Ajankohtaista

Takaisin

Kiinteistön kytkentävirhe, asumajätevesiä Onkilahteen - päivitys

Päivitys 28.8.2019

Kaikki Vaasan uimarannat ovat käytössä, lue lisää osoitteessa https://www.vaasa.fi/uutinen/vaasan-kaikki-uimarannat-ovat-kaytossa.

********************

Päivitys 23.7.2019


Kiinteistöllä ollut kytkentävirhe on korjattu torstaina 18.7.2019 ja kiinteistön asumajätevedet menevät nyt jätevesiviemäriin kuten pitääkin.

Vaasan kaupungin terveydensuojeluviranomainen valvoo uimarantoja ja vesistöjen pilaamista ja Vaasan kaupungin ympäristötoimi tiedottaa asiasta.

Uimarantojen veden laadun seurantatulokset löytyvät Vaasan kaupungin nettisivuilta: https://www.vaasa.fi/palvelut/vaasan-uimarannat , https://www.vaasa.fi

Vaasan uimarantojen sijaintikartta löytyy kaupungin karttapalvelusta https://kartta.vaasa.fi/IMS/fi
 

*********************

Kiinteistöllä tehdyn kytkentävirheen vuoksi asumajätevesiä Onkilahteen – päivitys 19.7.2019 (lisäpäivitys)


Kiinteistöllä ollut kytkentävirhe on korjattu eilen torstaina 18.7.2019 ja kiinteistön asumajätevedet menevät nyt jätevesiviemäriin kuten pitääkin ja hulevesilinja on huuhdeltu.

 

Mansikkasaaren uimaranta uimakiellossa

Mansikkasaaren uimarannalla on toistaiseksi uimakielto, koska 17.7.
otettujen vesinäytteiden bakteeritaso ylittää raja-arvot. Hietasaaressa uimavesi täyttää laatuvaatimukset, mutta bakteeritasot ovat selkeästi hieman koholla. Mansikkasaaren ja Hietasaaren seuraavat uusintanäytteet otetaan tänään 19.7., joiden tulokset saadaan maanantaina 22.7. Uimarantojen veden laadun seurantatulokset löytyvät Vaasan kaupungin nettisivuilta: https://www.vaasa.fi/palvelut/vaasan-uimarannat. Tämän kesän aiemmat uimavesinäytteet ovat täyttäneet laatuvaatimukset Vaasan kaupungin kaikilla 15 uimarannalla.

Palosaaren (Sundin) matonpesupaikalle vesi otetaan nyt toistaiseksi verkostovedestä meriveden sijaan.


Onkilahdessa Kirkkopuistikon hulevesilinjan purkuputken läheisyydessä ravinne- ja bakteeripitoisuudet olivat tavallista korkeammat 17.7. otetuissa näytteissä. Nyt kun jätevesivuoto on korjattu, vedenlaatu palautuu Onkilahdessa normaalille tasolle muutamassa viikossa.
 

Vaasan kaupungin terveydensuojeluviranomainen valvoo uimarantoja ja vesistöjen pilaamista ja tiedottaa asiasta.

Vaasan uimarantojen sijaintikartta löytyy kaupungin karttapalvelusta https://kartta.vaasa.fi/IMS/fi

 


Lisätietoja:
Vaasan kaupungin ympäristöosasto, ympäristötarkastaja Esa Hirvijärvi, puh. 040 777 5176
Vaasan Veden toimitusjohtaja Irma Hyry puh. 040 187 2877, irma.hyry@vaasa.fi

 

******************

TIEDOTE 17.7.2019
 

Vaasan Vesi kiittää aktiivista ohikulkijaa, joka ilmoitti jäteveden hajusta Onkilahdessa Kirkkopuistikon päässä eilen illalla.

Hajun lopullinen syy selvisi tänään tehtyjen viemärien kuvausten avulla. Kirkkopuistikon varressa uuden kerrostalokiinteistön jätevesiviemäri on kiinteistön sisällä kytketty virheellisesti niin, että sen asumajätevedet, noin 5 m3 vuorokaudessa, menevät hulevesiviemäriin ja päätyvät Kirkkopuistikon hulevesilinjaa pitkin Onkilahteen. Kiinteistön isännöitsijä ja urakoitsija on tavoitettu ja korjaustyöt aloitetaan heti huomen aamulla.

Onkilahdesta sekä Hietasaaren ja Mansikkasaaren uimarannoilta on otettu tänään ylimääräiset vesinäytteet, joiden tulokset saadaan perjantaina. Tämän kesän uimavesinäytteet, joista viimeisin on otettu 24.6. täyttivät laatuvaatimukset.

Vaasan kaupungin terveydensuojeluviranomaiset valvovat uimarantoja ja vesistöjen pilaamista.
 

Lisätietoja:
Vaasan Veden toimitusjohtaja Irma Hyry puh. 040 1872 877