Vikailmoitukset työaikana (06) 325 4187 | työajan ulkopuolella (06) 325 4151, 040 725 7900
Vaasan vesi, vähäkyrön vesitorni

Ajankohtaista

Takaisin

Maailman vesipäivä 22.3. / Vesiterveysinfoja yläkoululaisille - Vuoden 2018 teema "Nature for Water"

Maailman vesipäivää vietetään 22.3.


Vuonna 1992 YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksi. Samana vuonna pidettiin Rio de Janeirossa YK:n ympäristö- ja kehityskonferenssi. Vesipäivän tarkoituksena on muistuttaa puhtaan veden tärkeydestä. Sekä lisätä tietoa vesivarantojen vaikutuksesta taloudelliseen tuottavuuteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.

 Vuoden 2018 teemana "Nature for Water"
 

YK:n vuoden 2018 vesipäivä haastaa meitä tutkimaan luonnon omia ratkaisuja tämän päivän vesi-haasteisiin. Kuinka luonto itse esim. puhdistaa vedet ja estää tulvat?

Ihminen on toiminnallaan häirinnyt luonnon omaa veden kiertoa ja aiheuttanut epätasapainoa, joka näkyy esim. tulvina ja kuivuutena. Voisimmeko ehkäistä näitä ääri-ilmiöitä palauttamalla luonnon oma veden kierto ennalleen? Voisimmeko matkia luontoa kun ratkaisemme tulevaisuuden suuria vesiongelmia?

Luontoon perustuvilla ratkaisuilla pyritään ratkaisemaan ongelmia jäljittelemällä luonnon omia prosesseja ja toimintoja. Ratkaisuista hyötyy sekä luonto että ihminen. Ratkaisu voi olla luontoympäristön toiminnan ylläpitoa. Kuten merialueen suojelua tavalla, jolla edistetään tärkeiden kalalajien (mm. ahventen) elinvoimaisuutta. Toisaalta luontoon pohjautuva ratkaisu voi olla täysin ihmisen rakentama eko-systeemi. Esim. kaupunkien viherkatot, jotka viilentävät rakennuksia ja puhdistavat kaupunki-ilmaa.

 

Vieraile myös vesipäivien virallisilla nettisivuilla:

http://worldwaterday.org

http://www.ykliitto.fi


Vesitervesinfot yläkoululaisille vuosittain


Virvoitus- ja energiajuomien käyttö on runsasta nuorten keskuudessa. Tästä huolestuneena Vaasan kaupungin terveydenedistämisyksikkö, Vaasan Vesi ja Vaasan kaupungin hammashuolto aloittivat vuonna 2011 yhteistyön "Vesi janojuomaksi". Tavoitteena lisätä veden osuutta janojuomana sekä jakaa koululaisille tietoa veden merkityksestä terveydelle ja yhteiskunnalle.

Vuoden 2018 teema "Nature for Water" -infot yläkoululaisille 19. - 23.3.2018

Tiedon lisäämiseksi toimijat vierailevat jokaisessa Vaasan yläkoulussa ja pitävät noin puolen tunnin mittaisen tietoiskun.