Vikailmoitukset työaikana 06 325 4187 | työajan ulkopuolella 040 725 7900
Vaasan vesi, vähäkyrön vesitorni
 

Ajankohtaista

Back

Vaasan Vesi vaihtaa vesimittareita etäluettaviksi mittareiksi ajalla 25.9.‒20.10.2023 alueilla Gerby (alku), Palosaari, Isolahti ja Pukinjärvi

Vaasan Vesi vaihtaa vesimittareita etäluettaviksi mittareiksi ajalla 25.9.‒20.10.2023 seuraavilla alueilla: Gerby (alku), Palosaari, Isolahti, Pukinjärvi. Vaihto koskee ainoastaan päämittareita. Alimittareita ei vaihdeta. Vaihdot tekee Vaasan Veden yhteistyökumppani VMH Kalibro Oy.

Töitä tehdään arkisin alkaen klo 8. Mittarin vaihtotyöhön kuluu aikaa noin 30 minuuttia. Normaalista vaihtotyöstä ei aiheudu asukkaille kustannuksia. VMH Kalibro Oy:n vesimittarin vaihtajalla on kuvallinen henkilökortti ja huoltoauton kyljessä on Kalibro-logo.

Vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen kohdan 10 mukaan yhtiön edustajalla on oikeus päästä kiinteistölle mittaria vaihtamaan. Asiakkaita pyydetään järjestämään mittarinvaihtajalle esteetön pääsy vesimittarin luokse. Mikäli vesimittari on sijoitettu kiintokalusteisiin, tulee mahdolliset suojalevyt tai kaapiston ovet irrottaa etukäteen vaihtotyön nopeuttamiseksi.

Omakotitalossa mittari sijaitsee yleensä rakennuksen sisällä, jonne asentajan täytyy päästä sitä vaihtamaan. Voitte etukäteen itse varata teille sopivimman vesimittarin vaihtoajan suoraan internetistä osoitteessa:

https://nettiaika.fi/kalibro

Kalibron asentajat kiertävät alueella ja jos asukasta ei tavoiteta, jättää asentaja postilaatikkoon yhteydenottopyynnön asennusajan varaamiseksi. Pyydämme asiakkailta joustavuutta, jotta asennustyö päästään tekemään sovitussa aikataulussa.

Vesihuollon yleiset toimitusehdot edellyttävät, että kiinteistön omistaja tai haltija pitää kiinteistön vesihuoltolaitteiston sellaisessa kunnossa, että vesimittarin vaihto on mahdollista suorittaa ongelmitta. Vesimittarille tuleva putkisto, mittariventtiili ja mittarilta lähtevä putkisto ovat kiinteistön omistajan omaisuutta ja hänen ylläpitovastuullaan. Jos mittarinvaihdon yhteydessä kiinteistön vesihuoltolaitteistossa ilmenee ongelmia, ne on korjattava kiinteistön omistajan kustannuksella.

Vesivahinkoriskin välttämiseksi kannattaa kiinteistön haltijan varmistaa, ettei mittarinvaihdon yhteydessä eikä sen jälkeen kiinteistön vesihuoltolaitteissa ilmene vuotoa. Pyydämme teitä tarkkailemaan mittaria ja siihen liittyvää putkistoa vaihdon jälkeen. Jos huomaatte vuotoa tai vesitippoja, ottakaa välittömästi yhteyttä mittarin vaihtaneeseen asentajaan tai vesilaitoksen päivystykseen.

Vaasan Vesi pahoittelee mittarinvaihdosta aiheutuvaa häiriötä.
 

Lisätietoja:

Vaasan Vesi, verkostomestari Johan Storlund, puh. 06 325 4180
VMH Kalibro Oy, vaihtotyön työnjohtaja Kari Soini puh. 040 725 2650

Ajanvaraus https://nettiaika.fi/kalibro tai puhelimitse 040 674 5181 (ma-pe klo 8-15)