Vikailmoitukset työaikana (06) 325 4187 | työajan ulkopuolella (06) 325 4151, 040 725 7900
Vaasan vesi, vähäkyrön vesitorni

Ajankohtaista

Tillbaka

Maailman vesipäivä 22.3. / "Vesiterveysinfoja yläkoululaisille" peruttu

Maailman vesipäivää vietetään 22.3.

 

Vuonna 1992 YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksi. Vesipäivän tarkoituksena on muistuttaa puhtaan veden tärkeydestä, sekä lisätä tietoa vesivarantojen vaikutuksesta taloudelliseen tuottavuuteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.

 

 

Vuoden 2020  teemana "Vesi ja ilmastonmuutos"

  • Vesi on arvokkain resurssimme  - meidän on käytettävä sitä vastuullisemmin.
  • Meidän on pidettävä yhteiskuntiemme vedentarpeet tasapainossa, varmistaen että köyhimmät eivät jää ilman vettä.
  • vettä pitäisi käyttää tehokkaammin. Kun väestö kasvaa, kasvaa myös vedentarve. Kasvun myötä hupenevat vesilähteet, josta voi aiheutua luonnolle tuhoisia seurauksia.
  • Hiilinieluja, kuten meriä ja kosteikkoja pitäisi suojella, maalaoutta kehittää ilmastoviisaampaan suntoon ja jäteveden turvallista kierrättämistä kehittää.

 

Vieraile myös vesipäivien virallisilla nettisivuilla:

http://worldwaterday.org

http://www.ykliitto.fi

 Vesiterveysinfot yläkoululaisille vuosittain / PERUTTU TÄNÄ VUONNA

 

Virvoitus- ja energiajuomien käyttö on runsasta nuorten keskuudessa. Tästä huolestuneena Vaasan kaupungin terveydenedistämisyksikkö, Vaasan Vesi ja Vaasan kaupungin hammashuolto aloittivat vuonna 2011 yhteistyön "Vesi janojuomaksi". Tavoitteena lisätä veden osuutta janojuomana sekä jakaa koululaisille tietoa veden merkityksestä terveydelle ja yhteiskunnalle.


Vuoden 2020 teema "Vesi ja ilmastonmuutos" -infot yläkoululaisille 16. - 20.3.2020

Tiedon lisäämiseksi toimijat vierailevat jokaisessa Vaasan yläkoulussa ja pitävät noin puolen tunnin mittaisen tietoiskun.

 


 

100 Syytä Juoda Vettä

 

Vesi Janojuomaksi -kampanjan yhteydessä vuonna 2018 järjestettiin videokilpailu jonka voitti Vasa Övningsskolanin luokka 8c. Video, jossa oppilaat muistuttavat meitä miksi vettä on tärkeä juoda, keräsi yleisöäänestyksessä 1881 ääntä ja oli kilpailun ylivoimainen voittaja! :)